Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Восени на Меморіальному кладовищі у Київській області відбудуться перші поховання.

Національне військове меморіальне кладовище відкриється вже восени на Меморіальному кладовищі у Київській області відбудуться перші поховання.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Today“.

Про це розповів голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович у ході прес-конференції, що відбулася з нагоди будівництва НВМК.

Зазначається, що цей об’єкт стане “найбільшою меморіальною локацією в історії України, можливо, за усі часи”. Він буде не лише місцем поховання загиблих воїнів, а місцем національної пам’яті, скорботи, смутку і вдячності від живих тим, хто загинув за Україну.

За якнайшвидше будівництва та відкриття НВМК виступають і рідні загиблих військових, які вважають, що створення такого об’єкту запізнилось у часі майже на 10 років. Адже війна в Україні триває з 2014 року, а тому таке кладовище мало з’явитись раніше.

До того ж у майбутньому  цей меморіал планують перетворити у туристичне місце. Так, за словами організаторів, можна буде збагнути велич подвигу та реальну ціну, яку Україна заплатила за свою незалежність.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гостомельська селищна військова адміністрація продовжує активно підтримувати підрозділи сил оборони України, які виконують бойові на найгарячіших напрямках фронту.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору