Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бородянський Литовсько-український ліцей №1 отримав сертифікат

Литовсько-український ліцей №1 у Бородянці розпочне новий навчальний рік повністю оновленим.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на допис в.о. Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

Зазначається, що завершено реконструкцію та будівництво споруди закладу освіти.

Нині триває прибирання, нові класи укомплектовані  сучасними смарт-дошками. У класах для початкової школи з’явилися інтерактивнв столи, а в кабінеті інформатики –  сучасні комп’ютери та навушники. Обладнано й  конференц-зал, інформаційний зал, зал для виступів та відпочинку.

Є й сучасне укриття площею 916,9 м²,  обладнане з усім можливим комфортом: тут встановлено санвузли, систему фільтрації повітря, процедурну та  приміщення для зберігання речей. А ще – буфет та приміщенням для зберігання питної води.

“Державна інспекція з питань архітектури та містобудування України видала сертифікат, який засвідчив відповідність закінченого будівництвом об’єкта (черги, окремого пускового комплексу) проєктній документації та підтвердив його готовність до експлуатації”, – йдеться у повідомленні.

У ліцеї подбали і про територію закладіу освіти – тут облаштували майданчики для волейболу, футболу, баскетболу та тренажерну зону, є й зони відпочинку.

“Бородянський ліцей №1 був майже повністю зруйнований внаслідок повномасштабного вторгнення. Будівля вигоріла зсередини, вікна та двері були вибиті, опорні конструкції були пошкоджені, а вся матеріальна база була знищена. У закладі освіти до повномасштабного вторгнення навчалось понад 500 дітей. Реконструювати ліцей допомогла Литовська Республіка, тому Бородянською селищною радою було прийнято рішення назвати ліцей №1 «Литовсько-українським»”, – зауважила  Ірина Захарченко.

, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у звʼязку з розширенням потужностей Фабрика-кухня оголошує набір персоналу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору