Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Допомагали ухилянтам: затримано начальників Бучанського і Бориспільського ТЦК

На схемі з ухилення від мобілізації викрито начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК разом з їхнім спільником.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що під час обшуків у посадовців вилучили понад 1 млн доларів.

“За даними слідства, керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які в подальшому слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранти намагалися залучити до протиправної діяльності  службових осіб Центральної ВЛК ЗСУ, аби безперешкодно затверджувати документи.

Таким чином понад 20 осіб,  намагалися ухилитися від мобілізації, і тут ідеться про тих, які  задокументовані.

“У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, «ухилянтів» та в автомобілях фігурантів проведено 33 обшуки. Під час обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тис доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних”, – зауважують в Офісі Генпрокурора..

Обом керівникам ТЦК повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також у наданні неправомірної вигоди за ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 ККУ. Їх затримано за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Службою безпеки України за сприяння Командування медичних сил ЗСУ і Командування Сухопутних військ ЗСУ, у співпраці з Міністерством оборони України.

“Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави”, – повідомляють правоохоронці. І зазначають, що досудове розслідування веде СБУ, оперативний супровід здійсню Департамент військової контррозвідки СБУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ДБР завершило розслідування привласнення коштів під час закупівлі палива для військової частини на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору