Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Представники Індонезії у Бучі вшанували пам’ять цивільних жертв війни

До Бучі завітали Генеральний директор Директорату Америки та Європи МЗС Республіки Індонезія Умар Хаді та Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні Аріф Мухаммед Басалама.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Гості побували у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. Вони дізналися детальніше про наслідки російського вторгнення  у лютому-березні 2022 року, про ті  жахіття, які пережила громада під час окупації.  Наочними свідченнями цього були фото- та відеосвідчення російських звірств, які продемонстрували гостям.

“Бучанський міський голова також поділився історіями про долі мирних жителів, які постраждали під час окупації, та тих, хто досі вважається зниклим безвісти”, – йдеться у повідомленні.

Учасники делегації біля інсталяції меморіалу 509 цивільним жертвам вшанувала пам’ять загиблих бучанців, а також  висловили щирі співчуття  постраждалим внаслідок російської агресії.

«Будьте сильними. Індонезія залишається солідарною з українським народом. Ми прагнемо допомогти знайти рішення для завершення російсько-української війни та відновлення вашої держави», – наголосив Умар Хаді.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що відомий австрійський диригент та віолончеліст Йорг Цвікер зібрав 19 тисяч євро під час свого благодійного концерту на музичні інструменти для дітей Ірпеня, які до повномасштабного вторгнення займались у Будинку культури.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору