Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Представники Молдови відвідали Бучу з візитом солідарності

Високі гості з Молдови у Бучі дізналися більше про воєнні злочини рф під час окупації.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що у складі зарубіжної делегації були міністр навколишнього середовища Молдови Серджіу Лазаренку, міністр-радник з політичних питань Посольства Молдови в Україні Штефан Горда та заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко.

“Бучанський міський голова Анатолій Федорук зустрів делегацію на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного. Він детально розповів про страшні дні лютого та березня 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Світлини та відео із зафіксованими  злочинами окупантів, не залишили гостей байдужими нікого з гостей.

Вони вшанували пам’ять загиблих бучанців біля інсталяції меморіалу 509 цивільним жертвам. В схилили голови перед подвигом українських Захисників на Алеї Героїв.

«Те, що ми побачили сьогодні у Бучі, глибоко вразило нас. Ця трагедія – не лише українська, вона стосується всього цивілізованого світу», – підкреслив Серджіу Лазаренку.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що до Бучі завітали Генеральний директор Директорату Америки та Європи МЗС Республіки Індонезія Умар Хаді та Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні Аріф Мухаммед Басалама.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

 

Нагору