Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Завтра в Ірпені – громадські слухання щодо меморіалізації

Ірпінська міська рада ініціювала громадські слухання з питань меморіалізації за підтримки Українського Інституту національної пам’яті.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення міського голови Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що громадські слухання відбудуться у три етапи.

Перший –  завтра, 17 серпня, об 11:00. Це буде  освітній та практичний блок, до якого може долучитися кожен.

“Провідні фахівці розкажуть про етику та рівність у вшануванні пам’яті, поділяться найкращими сучасними практиками. Це допоможе нам разом сформувати нову мову пам’яті, відмінну від радянської”, – йдеться у повідомленні.

Спікерами слухань виступлять Антон Дробович, Голова Українського інституту національної памʼяті, та Антон Лягуша, експерт з публічної історії, декан факультету магістерських соціальних та гуманітарних студій Київської школи економіки (KSE).

Другий – 29 серпня (у День пам’яті захисників України). На заході   презентують ідеї та пропозиції, які напрацювала громада.

Третій – 7 вересня, об 11:00. У цей день голосування за місця колективної пам’яті та прийнятні практики персоналізованого вшанування.

“Мета слухань – діалог з громадою та залучення жителів до формування сучасних практик вшанування, актуальних саме для історичної пам’яті Ірпеня”, – зауважує міський голова.

Взяти участь у заходах можна після реєстрації.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Національне військове меморіальне кладовище відкриється вже восени на Меморіальному кладовищі у Київській області відбудуться перші поховання.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору