Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відкрився перший приватний садочок із пільгами для жінок у складних життєвих обставинах

В Ірпінській громаді відкрили перший приватний садочок із пільгами для жінок у складних життєвих обставинах, що є одним із чотирьох пілотних проєктів, реалізованих в Україні.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис міського голови Ірпеня Олександра Маркушина. 

Зазначається, що Ірпінський садочок “Kids&Kids” є одним із чотирьох пілотних проєктів, реалізованих в Україні за грантової підтримки Міжнародної організації праці у співпраці з КОВА. Мета цього проєкту – навчити керувати закладами дошкільної освіти та сприяти українським жінкам у відкритті приватних мінісадків.

“Kids&Kids” – це інклюзивний, світлий дитячий простір у скандинавському стилі з важливою соціальною складовою. Мами, які перебувають у скрутному становищі, можуть віддати свою малечу віком від 11 місяців зі значною знижкою – до 50% для сімей загиблих Героїв та ВПО, які не можуть дозволити собі повну оплату навчання. Також є знижка для мам, яким потрібна робота – за особистою консультацією варто звертатися безпосередньо до адміністрації.

Садочок розташований у ЖК “Ютландія” на вул. Літературній, 1-В та має:

  • власну медсестру та масажиста;
  • сенсорну кімнату для відновлення та стабілізації нервової системи дитини;
  • інклюзивні вбиральні;
  • зони для розвитку, ігор та підготовки до школи;
  • власний вихід до укриття.

«Дякую власниці садка Світлані Новіченко за ініціативність, створення безпечного, комфортного закладу дошкільного виховання та нового місця щасливого дитинства для маленьких ірпінчан. Окремо вдячний за черговий соціально відповідальний бізнес у нашій громад», – написав очільник міста.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі відновлює роботу пункт видачі одягу. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору