Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Дитсадок “Веснянка” в Ірпені стане більшим утричі

Тривають будівельні роботи з  відновлення дитячого садочка “Веснянка” в Ірпені.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на допис Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Він розповів, що до повномасштабного російського вторгнення цей садочок по вулиці Полтавській, 5, був істотно пошкоджений і доцільніше було на його місці звести новий дошкільний заклад. Тож запланували зробити його втричі більшим.

“Нова “Веснянка” буде інклюзивною: ліфти для дітей з інвалідністю, харчовий підйомник, відсутність порогів та пандусів забезпечать комфорт для всіх”, – йдеться у повідомленні.

Уже завершуються зовнішні будівельні роботи. Зокрема, стовідсотково встановлені вікна та облаштовано покрівлю, фасадні роботи виконані на 70%.

Нині тривають внутрішні роботи – штукатурка стін,  підготовка підлоги під стяжку, монтаж опалення, пожежного водопроводу, внутрішньої вентиляції, водопроводу та каналізації.

Підтримав цей  проєкту і допоміг у питанні збільшення додаткових місць у садочках для малечі місцевих жителів та родин ВПО голова КОВА Руслан Кравченко.

“До війни садок відвідували 160 дітей. Після реконструкції заклад зможе приймати до 300 вихованців. У закладі були повністю зруйновані опорні конструкції, інженерні мережі, покрівля. Один з корпусів взагалі не підлягав відновленню. Навесні 2023 року дитячий садок почали відновлювати коштом ФЛН”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у звʼязку з розширенням потужностей Фабрика-кухня оголошує набір персоналу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору