Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

«Стіл пам’яті»: у закладах харчування Ірпінської громади забронюють місця у пам’ять про загиблих захисників

До 20 серпня триває реєстрація закладів харчування Ірпінської громади на участь в акції «Стіл пам’яті».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що акція “Стіл пам’яті” відбудеться 29 серпня, у День пам’яті Захисників України.  У закладах громадського харчування, які візьмуть участь в ініціативі, на увесь день один столик буде заброньованим.

“Це стіл у пам’ять про загиблих Захисників України. Акцію ініціювала Марія Грабар у пам’ять про коханого Іллю Грабара, який поліг у бою за Україну, та інших полеглих героїв. Торік до акції долучилися понад 100 закладів. Цьогоріч БФ імені Іллі Грабара організовує цю акцію спільно з платформою пам’яті Меморіал”, – йдеться у повідомленні.

Закладам громадського харчування, які бажають долучитися до ініціативи пам’яті та вшанувати полеглих захисників, потрібно до 20 серпня  коротку форму для отримання від організаторів  рекомендацій щодо сервірування, а також таблички, яку слід розмістити на столику.

“Головна мета – масштабувати та зробити акцію сталою. Традиція сервірувати стіл пам’яті має американське походження, утім близька й українцям, в звичаях яких є ставити посуд для вшанування покійних родичів”, – зауважують у міськраді.

Зокрема, Інформатор БІГ як учасник Програми “Вікно Відновлення” опублікував історію про те, як маленька кавʼярня в центрі Ірпеня стала найпопулярнішим закладом під час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору