Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Фінляндія будує нову школу в БІГ-регіоні

У БІГ-регіоні замість двох зруйнованих Фінляндія розпочинає будівництво школи з майже нульовим енергоспоживанням.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Ти – Київ“.

Нова будівля з майже нульовим енергоспоживанням (NZEB) замінить дві зруйновані росіянами школи в селі Микуличі Немішаївської територіальної громади Бучанського району. Обидві вони були пошкоджені ракетними ударами в лютому-березні 2022 року, а дітей з Микуличів перевели до шкіл у сусідніх селах та містах. 

«Фінляндія підтримує відновлення та відбудову зруйнованих російською війною шкільних будівель в Україні. Ми фінансуємо проєкти з відродження освітнього сектору країни та сприяння ширшому забезпеченню шкільним харчуванням», – – сказав міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

Нова школа NZEB не тільки відновить місця для учнів, а й забезпечить енергоефективне навчальне середовище. Проєкт відповідатиме стандартам ЄС і НЕФКО.

Будівля матиме модульний збірний каркас з дерева та буде розрахована на майже 200 учнів 1–9 класів. У школі встановлять сонячні панелі та впровадять інші заходи з енергоефективності. Планується, що понад 38% необхідної енергії приміщення отримуватиме з відновлюваних джерел.

Нагадаємо, що у 2016 році Фінляндія профінансувала будівництво першої в Україні “зеленої” школи в Антонівці на Херсонщині. 16 серпня росіяни знищили її ракетним обстрілом.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що у Козаровичах на Вишгородщині відновлено дитсадок “Капітошка”, що був пошкоджений окупантами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору