Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині відбудували пошкоджений росіянами дитсадок

У Козаровичах на Вишгородщині відновлено дитсадок “Капітошка”, що був пошкоджений окупантами.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Зазначається, що садочок розрахований на 75 діток. Розпочинають працювати 2 групи: для малюків раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.

В усіх групах є окремі приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати. В ігрових кімнатах є всі необхідні меблі, іграшки, книжки, спортінвентар. У садочку є простора музична зала, сучасний харчоблок, методкабінет. Заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії. Сховище розташовано поруч – 40 метрів від садочку.

Його відновили за кошт місцевого бюджету.

«З початку повномасштабного вторгнення 86 дитячих садків на Київщині було пошкоджено та зруйновано. Вже відновили 71 такий заклад. І робота з відбудови триває.  Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками», – наголосив начальник КОВА.

Раніше Інформатор БІГ як учасник Програми “Вікно Відновлення” опублікував історію про те, як маленька кавʼярня в центрі Ірпеня стала найпопулярнішим закладом під час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору