Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі оголосили конкурс на меморіальний проєкт

У Бучі оголосили архітектурний конкурс на проєкт меморіалу на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного та Усіх Святих.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Бучанської МР.

Це місце — символ звірств армії країни-окупанта. Саме на території Храму, у братській могилі, було поховано 116 бучанців, які загинули від обстрілів, страт і навмисних вбивств російських військ під час окупації.

Наш священний обов’язок — спорудити гідний меморіальний комплекс, щоб увіковічити пам’ять про ці трагічні події та вшанувати всіх загиблих.

«Під час мого робочого візиту до США цього року відбулася плідна зустріч з Докторкою Елізабет Л. Хіллман — президенткою і головною виконавчою директоркою Національного меморіалу і музею 9/11 у Нью-Йорку — та її командою. 

Безперечно, це фахівці світового рівня у створенні меморіалів.

Сьогодні ми підписали онлайн-угоду про співпрацю між нашим містом та Меморіалом 9/11. Музей сприятиме поширенню інформації про конкурс для залучення найкращих фахівців,  консультуватиме розробку цього проєкту та надаватиме підтримку в його реалізації», – розповів Анатолій Федорук.

Деталі конкурсу, реєстраційну форму та додаткову інформацію розмістили на сторінках Бучанської міської ради. 

«Запрошуються творчі, талановиті та небайдужі архітектори. Ваші креативні ідеї допоможуть гідно вшанувати пам’ять загиблих і створити віковічний меморіальний комплекс», – додали у міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що сьогодні частина Бучі буде без води.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору