Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Чорні зброярі діяли і на Київщині

Співробітники СБУ та Національної поліції затримали  дві групи чорних зброярів, які продавали трофейні арсенали криміналітету у п’яти областях України.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на СБУ.

Зазначається, що зловмисники здійснювали  незаконний продаж трофейної зброї та боєприпасів, які знаходили в деокупованих регіонах України.

“За результатами спільних заходів на Київщині, а також у Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях нейтралізовано два злочинні угруповання торгівців зброєю. Серед вилученого у фігурантів – арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат та понад 50 тис. набоїв різного калібру”, – йдеться у повідомленні.

У столичному регіоні, на Львівщині, у Рівному та Чернівецькій області затримано одразу дев’ятьох учасників банди, які вивозили знайдену у місцях бойових дій зброю, маскуючись  під волонтерів.

“Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці. У подальшому зловмисники підшукували потенційних покупців засобів ураження через особисті зв’язки у кримінальних колах”, – зауважують правоохоронці.

Фігуранти відправляли своїм клієнтам «замовлення» поштою. Кошти за “товар” отримували на оформлені на підставних осіб банківські картки.

Співробітники СБУ викрили «схему» та заблокували її на початковому етапі, коли зловмисники  намагалися продати партію автоматів та пістолетів з набоями.

Також на Львівщині та Рівненщині правоохоронці затримали «на гарячому»  організатора і двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати.

Було проведено обшуки за місцями проживання затриманих, де додатково було знайдено  партію автоматів та пістолетів з комплектуючими,  десятки тисяч різних набоїв, а також майже 10 млн грн.

Після процесуальних дій усю вилучену зброю та боєприпаси правоохоронці планують віддати  ЗСУ.

“За даними слідства, фігуранти підшукували своїх клієнтів через власні «рекламні» оголошення у даркнеті. Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі”, – розповіли в СБУ.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону та прокуратури Львівської області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що керівника Антимонопольного комітету Кириленка звинуватили у незаконному збагаченні на 56 млн грн, зокрема, й будинок на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору