Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Мощуні знайшли здетоновану гранату

Під час патрулювання інспектори КП “Муніципальна варта” виявили здетоновану гранату в селі Мощун.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Гостомельську СВА.

На щастя, біди не сталося – співробітники КП “Муніципальна варта” оперативно відреагували та вилучили для подальшої належної утилізації небезпечний боєприпас.

“У разі виявлення підозрілих предметів звертайтеся до правоохоронних органів або КП “Муніципальна варта”. Пам’ятайте, ваша безпека – це насамперед ваша відповідальність. Дотримуючись простих правил безпеки, ми можемо запобігти трагічним випадкам та зберегти життя!”, – йдеться у повідомленні.

Як поводитися, знайшовши щось схоже на вибухонебезпечний предмет:

  • зберігайте пильність під час прогулянок, особливо у лісистій місцевості та на околицях населених пунктів, та та навіть у парках;
  • побачивши підозрілі предмети, схожі на боєприпаси, не торкайтеся їх,  не намагайтеся самостійно перемістити чи знешкодити, і невідкладно сповістіть відповідні служби про знахідку;
  • розповідайте дітям про небезпеку, пов’язану з вибухонебезпечними предметами.

Адже на Бучанщині такі небезпечні знахідки – не рідкість.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 19 серпня у лісі поблизу поблизу села Блиставиця у землі було виявлено не здетонований снаряд.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору