Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

З ворожого полону додому повернуто ще 115 українців

Радісна звістка у День Незалежності України: сьогодні, 24 серпня, ще 115 українців було повернуто з ворожого полону. Серед них – захисники Гостомеля та ЧАЕС.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На рідну землю повертаються  солдати, сержанти та матроси,  шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони ЧАЕС,  військові, які захищали Київську, Донецьку, Луганську та Херсонську області.

Нарешті вдома

Серед звільнених з неволі ворога – воїни,  які брали участь у боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині.

“Усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році. Серед інших вдалося визволити дев’ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили “Азовсталь”)”, – йдеться у повідомленні.

На рідній землі

Також серед врятованих – захисники, які на Херсонщині боролися за пропускний пункт “Чонгар” на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

“Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров’ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати”, – розповіли у Координаційному штабі.

І подякували ОАЕ Об’єднаним за посередництво і допомогу в організації обмінів.

Україна зустрічає звільнених з полону

Та ще немало наших захисників – у ворожому полоні. Координаційний штаб продовжує наполегливо працювати заради визволення усіх захисників України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Романівському мосту урочисто підняли державний прапор України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору