Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бородянці готується до відкриття відновлений Литовсько-український ліцей №1

Завершилася реконструкція та будівництво будівлі Бородянського ліцею №1 Бородянської селищної ради Київської області.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис  в.о. Селищного голови Бородянки Ірини Захарченко. 

Наразі тривають роботи з обладнання приміщень, прибирання. Нові класи обладнані сучасними смарт-дошками. Класи для початківців також обладнані інтерактивними столами. Кабінети інформатики оснащені сучасними комп’ютерами, навушниками. 

У школі обладнаний конференц-зал, інформаційний зал, зал для виступів та відпочинку, а також сучасне бомбосховище площею 916,9 м². Укриття обладнане санвузлами, системою фільтрації повітря, процедурною, приміщенням для зберігання речей, буфетом та приміщенням для зберігання питної води. 

«Литовсько-український ліцей чекає всіх у новому навчальному році повністю оновленим, інклюзивним і сучасним. На території ліцею обладнано майданчики для волейболу, футболу, баскетболу та тренажерну зону, а також зони відпочинку. Нагадаємо, що раніше Бородянський ліцей №1 був майже повністю зруйнований внаслідок повномасштабного вторгнення. Будівля вигоріла зсередини, вікна та двері були вибиті, опорні конструкції були пошкоджені, а вся матеріальна база була знищена. У закладі освіти до повномасштабного вторгнення навчалось понад 500 дітей. Реконструювати ліцей допомогла Литовська Республіка, тому Бородянською селищною радою було прийнято рішення назвати ліцей №1 «Литовсько-українським». Щиро дякуємо нашим литовським партнерам за підтримку, а також Київській обласній військовій адміністрації за допомогу. З нетерпінням чекаємо всіх дітей у школі з вересня місяця», – сказала Захарченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як відновлюють зруйнований ТЦ «Жираф» в Ірпені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору