Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бородянці відновили зруйнований окупантами дитсадок

У Бородянці відновили дитсадок “Піноккіо”, який був зруйнований російськими окупантами.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

«У квітні 2022 року тут збирали вцілілі речі. І думали, що вже ніколи не повернуться у зруйнований окупантами садочок. Про це мені розповіли працівники дитячого садочку у Бородянці «Піноккіо». Їх песимізм не виправдався. Садочок відбудували. Сьогодні він вже прийняв своїх маленьких вихованців», – розповів Руслан Кравченко.

До повномасштабного вторгнення «Піноккіо» відвідували 132 дитини. Під час російських атак в підвалі закладу переховувалися місцеві мешканці. Але окупанти знищили садок майже вщент. 1 березня  2022 року уламками авіабомби пошкоджено фасад будівлі, вибуховою хвилею вибито вікна, двері, зруйновано міжкімнатні перегородки, знищено майно, меблі садочка, дитячі іграшки.

Тимчасово дітей та вихователів із «Піноккіо» прихистили у сусідньому садочку «Казка» в Бородянці. 

Відновлювати садочок почали у травні 2023 року. Для цього об’єдналися різні країни та організації.  

Капітальний ремонт здійснив PROJECT HOPE, укриття облаштували Global Emergency Relief, Recovery & Reconstruction (GER 3), меблі та благоустрій забезпечила Литовська Республіка. Водопостачання та каналізацію відновили силами корпорації «NEFCO», а Швейцарська гуманітарна організація «Klotenhelpsukraine» спільно з жителями швейцарського міста Клотен зібрали 1 млн грн на дообладнання укриття.

Подбали і про енергонезалежність.

Благодійна  організація «Відважні» та Всесвітня вітроенергетична асоціаціація (WWEA) на даху «Піноккіо» встановили сонячну електростанцію потужністю 12 кВт.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бородянці готується до відкриття оновлений ліцей. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору