Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Київська ГЕС: загрози прориву греблі немає

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота розповів, що немає загрози прориву греблі Київської ГЕС та підтоплення територій.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Укргідроенерго.

Зазначається, що після російської атаки нині  розбирають завали на ГЕС. І поки що неможливо оцінити всі технічні наслідки, а також терміни, необхідні для усунення пошкоджень.

“Під час атаки на станцію жоден співробітник не постраждав, адже всі співробітники ГЕС чітко дотримуються безпекових заходів і на момент атаки перебували в укриттях”, – йдеться у повідомленні.

Ігор Сирота зауважив, що нині немає жодної станції Укргідроенерго, яка б не зазнала пошкоджень внаслідок атак ворога.

“По станціях Укргідроенерго з початку повномасштабного вторгнення було завдано близько 130 ударів. Нині втрачено Каховську ГЕС, Дніпровська ГЕС не працює. Інші ГЕС та ГАЕС компанії наразі перебувають в процесі відновлення. Укргідроенерго втратило більше 40% генерації. Проте гідрогенерація продовжує забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями на скільки наразі це можливо”, – звертають увагу в Укргідроенерго.

До початку осінньо-зимового періоду енергетики  планують максимально відновити втрачені потужності, але цей процес є досить непростим: потрібен час,  фінанси і людський ресурс, адже обладнання на станціях компанії  вимагає тривалого часу для виготовлення.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що внаслідок ворожої атаки на Київщині пошкоджено два енергетичних об’єкти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору