Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині продовжується будівництво нового укриття

Для освітян Мархалівської гімназії будують протирадіаційне укриття.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Площа нового укриття складає 366 м². Воно передбачає одночасне розміщення до 235 осіб. 

Роботи з будівництва укриття розпочалися восени 2023 року. Будівельники розчистили територію та демонтували старі приміщення. Монолітні роботи вже виконані на 100%. 

На об’єкті завершили загальнобудівельні роботи — звели стіни, колони, встановили плити перекриття, збудували перегородки та облаштувати сходи.

Підрядник проклав зовнішні комунікації — водопостачання та водовідведення, теплопостачання, електропостачання. Наразі триває робота з внутрішнього оздоблення приміщень та електротехнічні роботи. Згодом розпочнуть встановлювати вентиляційні канали та сантехнічні роботи всередині будівлі.

Укриття буде подвійного призначення — в мирний час учні гімназії зможуть використовувати його для проведення гуртків та інших заходів. Будівництво виконується з урахуванням вимог безбар’єрності.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що внаслідок нещодавньої ворожої атаки на Київщині пошкоджено два енергетичних об’єкти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору