Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Знову в школу: нагадайте дітям правила безпеки!

Завтра, 2 вересня, розпочинається новий навчальний рік, напередодні якого варто нагадати дітям правила безпеки.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на патрульну поліцію Київської області.

Звернувши увагу на те, що відзавтра у закладах освіти працюватимуть офіцери служби освітньої безпеки та шкільні офіцери поліції, правоохоронці радять батькам нагадати учням базові школярам правила безпеки.

  • Не ігноруйте сигнали тривоги. Якщо лунає повітряна тривога, трз чітко виконувати вказівки вчителів та поліцейських швидко та без паніки пройти в укриття. Якщо поряд немає укриття, то від потенційної небезпеки (місце влучання снаряда) вас має відділяти щонайменше дві стіни.
  • Не чіпайте залишені предмети на вулиці або у громадських місцях. Небезпеку можуть таїти навіть іграшки. Не користуйтеся поблизу підозрілого предмета телефоном. Негайно повідомте про виявлення підозрілого предмета – 101 або 102.
  • Дотримуйтеся правил дорожнього руху. Переходьте дорогу лише в дозволених місцях, будьте видимими в темну пору доби або якщо недостатня видимість, наприклад, дощ чи туман.
  • Під час поїздки на велосипеді чи самокаті використовуйте захисне спорядження та не здійснюйте небезпечних маневрів.
  • Завжди повідомляйте про випадки булінгу вчителю, батькам або поліцейському служби освітньої безпеки.
  • Розповідайте батькам про те, що вас турбує в інтернеті. Не переходьте на сайти, які не призначені для перегляду дітьми.
  • Не давайте ніякої особистої інформації, не надсилайте свої фото незнайомцям. Не відповідайте на сумнівні  пропозиції.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанській громаді стартувала інноваційна програма психологічної підтримки для дітей, яка вже діє у всіх населених пунктах громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору