Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: відбувся благодійний забіг

Учора, 31 серпня, у Білогородці відбувся центральний патріотичний забіг Київщини «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську районну державну адміністрацію.

“Понад 400 мешканців та гостей громади вийшли на дистанцію, щоб своєю участю віддати шану тим, хто віддав життя за нашу свободу і незалежність. Цей забіг — більше ніж просто спортивний захід. Це спільний крок до пам’яті, до вдячності, до глибокої поваги. Кожен крок на цій дистанції – це крок у пам’ять про тих, хто пожертвував своїм життям заради України. Ми пам’ятаємо кожного Героя, який став на захист нашої держави”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на дистанцію в 2 кілометри вийшли також голова Київської ОВА  Руслан Кравченко та керівники районів Київщини.

До забігу приєдналися і голова Білогородської сільської ради Антон Овсієнко, ветерани війни, близькі та рідні загиблих героїв.

“Біг за кожного Героя та Героїню, насамперед з наших підопічних бригад – 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців та 114-ї бригади ТРО. Вдячний вам за життя, за незалежну Україну, яка є і буде, за можливість відбудовувати та розвивати Київщину. Такі забіги сьогодні відбулися в більшості районів та громад області. Кожен крок – вдячність! Незалежність та мир – результат величезних зусиль і жертовності. Пам’ятаймо про наших Героїв!” – сказав Руслан Кравченко.

ДОВІДКА. Патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», започаткований батьком загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка, проводиться щорічно з 2018 року.  Забіг присвячений Дню пам’яті Захисників України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі відбувся Чемпіонат України з рукопашного бою, присвячений пам’яті Героя України, генерал-майора ГУР МО Максима Шаповала.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору