Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині вже відбудували 209 навчальних закладів

У Київській області відновили 17 тис. об’єктів житлового фонду та 209 навчальних закладів, які постраждали внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Укрінформ”.

Про це заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на брифінгу з нагоди відкриття в Бородянці Литовсько-українського ліцею.

«У нас пріоритет – повернення людей додому. З 30 тисяч зруйнованих обʼєктів житла ми відновили вже 17 тисяч обʼєктів. Повернення людей без відновлення соціальної інфраструктури, такої як дитячі садочки, школи лікарні, неможливе. Тому для нас серед пріоритетів – відновлення шкіл, дитсадків. На сьогодні ми відновили майже 90% – 209 навчальних закладів, і продовжимо цю роботу», – наголосив він.

Загалом, за його словами, в Київській області внаслідок російської агресії було пошкоджено 245 навчальних закладів. 

У проєктах з відновлення область співпрацює і з міжнародними донорами, і з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема Європейським інвестиційним банком. Загалом за останній рік на відновлення у межах співфінансування з обласного бюджету було виділено 600 млн грн.

У подальшому, як пояснив очільник КОВА, буде розглядатися не тільки питання відновлення зруйнованих обʼєктів соціальної інфраструктури, а й розширення їх мережі у звʼязку з тим, що в область приїхало багато внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київській та Вінницькій областях створять електронний реєстр базової мережі закладів культури.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору