Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Перший урок для школярів Київщини відбувся на місцях пам’яті

Учні закладів освіти Гостомельської, Білогородської та Ірпінської громад розпочали свій навчальний рік у місцях памʼяті.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

У рамках проєкту “Київщина. Місця пам’яті” школярі відвідали меморіальний комплекс “Янголи Перемоги” та Романівський міст.

Тема заняття — “Перемагає той, хто пам’ятає”. До заходу долучилася заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко. 

На меморіалі “Янголи Перемоги” школярі змогли у режимі реального часу із використанням технологій доповненої реальності зануритись у події, що відбувались під час оборони Київщини на початку повномасштабного вторгнення. Вони прожили разом із військовими та добровольцями історії героїчної оборони Київщини, дізналися більше про героїв-захисників, які ціною власного життя зупинили ворога.

В Ірпені діти відвідали Романівський міст, де кваліфікований гід місцями пам’яті розповів про евакуацію жителів міста та Приірпіння. Доповнена реальність, яка відображає події на “Дорозі життя”, проілюструвала історію. 

Школярам показали розлом Романівського мосту, оздоблений червоними нитками, що символізують непохитну силу і дух нації.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київській області відновили 17 тис. об’єктів житлового фонду та 209 навчальних закладів, які постраждали внаслідок російської агресії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

 

Нагору