Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Чергова ворожа атака. Чергова важка ніч

У ніч на 4 вересня ворог вкотре атакував Україну безпілотниками та ракетами. Постраждало кілька міст, є загиблі і поранені.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  за даними різних джерел.

Повітряна тривога тривала всю ніч.

Як зауважив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, в області працювали сили ППО – збивали ворожі цілі.

“Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні. Падіння уламків збитих цілей фіксуються поза межами населених пунктів. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки”, – повідомив Руслан Кравченко.

Найбільшого удару цієї ночі зазнав Львів. За повідомленням МВС України, станом на цей час відомо про 7 загиблих у Львові, серед яких 3 дітей. Рятувальники продовжують пошукові роботи.

“Ще близько 40 людей поранено. Пошкоджено зо півсотні багатоквартирних та приватних будинків пошкоджено. Працівники ДСНС вже врятували 12 людей. Працюють психологи, розгорнутий оперативний штаб. Поліція приймає заяви від постраждалих мешканців, перевіряє, чи немає потерпілих у сусідніх будинках”, – зазначають в МВС.

Також ворог влучив у готель у Кривому Розі, частково зруйнувавши його і пошкодивши сусідні будівлі.Там постраждали щонайменше 5 людей, серед них 10-річна дитина.

“Удар по щільній житловій забудові – прицільний удар по людям. Цілеспрямоване вбивство цивільних. За це обовʼязково буде покарання”, – підкреслили в МВС.

Загалом цієї ночі під час протиповітряного бою наші сили ППО збили 29 повітряних цілей, серед яких 4 крилаті ракети Х-101, 3 крилаті ракети «Іскандер-К»;
22 ударні БпЛА «Shahed-131/136.

“Шість ударних безпілотників локаційно втрачено (імовірно подавлені РЕБ), один – полетів у Білорусь. Протиповітряна оборона працювала у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях”, – повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про правила безпеки для школярів в умовах війни.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

На фото з відкритих джерел: Львів після ворожої атаки 

Нагору