Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині встановлять 33 когенераційні установки

Незабаром у громадах Київської області будуть встановлені 33  когенераційні установки.

Про це повідомляє  Інформатор БІГз покликанням на пресслужбуКиївської ОВА.

Зазначається, що установки будуть виробляти електроенергію та тепло – їхня загальна потужність майже 80 МВт.

«Ми вже підписали угоди з громадами та інвесторами щодо встановлення таких установок у Бучанському, Броварському, Вишгородському, Фастівському, Обухівському та Білоцерківському районах. Додатково опрацьовуються ще 16 локацій щодо встановлення когенераційних установок та згодом будуть підписані меморандуми», – заявив Руслан Кравченко.

Він додав, що низка громад самостійно також залучають інвесторів та міжнародних партнерів для встановлення таких установок.

«Росіяни не припиняють атаки на наші енергетичні об’єкти. Тому спільно робимо все, щоб люди взимку були з теплом та світлом. Доручив всім відповідальним структурам не зволікати і оперативно реалізовувати ці проєкти. Плануємо також встановити 8 компактних газових  теплоелектростанцій на колесах. Вони забезпечать  енергією об’єкти освіти, охорони здоров’я та соціального захисту Київщини. До опалювального сезону їх отримають 7 громад Київщини. Встановлюємо і сонячні електростанції», – резюмував голова КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що фінішував перший етап проєкту «Створення Маршрутів пам’яті Київщини», організований Всеукраїнською асоціацією гідів за підтримки Департаменту культури та туризму КОВА.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору