Коломия До сайту

«Київщина. Місця пам’яті»: розпочалися інформаційні тури

Педагоги, журналісти та всі бажаючі відвідали локації у Бучанському районі, де відбувались бойові дії весною 2022 року.

Про це повідомляє  Інформатор БІГз посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що  інформаційний тур відбувся у межах соціального проєкту «Київщина. Місця пам’яті».

Учасники проекту відвідали 9 локацій. В Ірпені це – Романівський міст, ЖК «Ірпінські Липки», Цвинтар автомобілів та Центральний будинок культури. У Бучі – вулиця Вокзальна, Церква Святого Апостола Андрія Первозванного та Всіх Святих. У Гостомелі були у військовому містечку, біля місця, де була “Мрія”. У Мощуні гості побували біля меморіалу «Янгол Перемоги», а в Бородянці – на центральній площі.

“Учасники могли скористатися інформаційними стелами, AR дзеркалами, сенсорними інформаційними терміналами, табличками з QR-кодами, які спрямовують на сайт проєкту з доповненою реальністю «Місця пам’яті. У заході взяли участь перший заступник КОДА Микола Бойко, заступниця голови КОДА Жанна Осипенко та представники місцевої влади. Проводили екскурсії гіди, які пройшли навчання в рамках реалізації пілотного проєкту», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що фінішував перший етап проєкту «Створення Маршрутів пам’яті Київщини», організований Всеукраїнською асоціацією гідів за підтримки Департаменту культури та туризму КОВА.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що учора, 7 вересня, Ірпінська громада визначила майбутні місця колективної пам’яті та прийнятні практики персоналізованого вшанування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець