Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Отруйна вода з Десни може дістатися Київщини вже 14-16 вересня

Забруднена вода з Десни може дістатися до Київщини вже 14-16 вересня, але ситуація контрольована, адже усі служби посилили моніторинг і контроль за якістю води.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням “Наш Київ“.

Про це інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За прогнозом Укргідрометцентру, забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня — фахівці працюють над стабілізацією ситуації. Зокрема, Міндовкілля співпрацює з “Київводоканалом” щодо розробки комплексу заходів на випадок погіршення якості води біля питних водозаборів. 

Якщо якість води погіршиться, “Київводоканал” відкоригує технологічні процеси, аби показники відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил. У дописі наголошують, що на сьогодні такі ризики відсутні.

Фахівці регулярно проводять посилений моніторинг Сейму та Десни, у тому числі і в районі питних водозаборів столиці — наразі у відібраних пробах у контрольних точках централізованого водопостачання Києва перевищення за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками не виявили.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що СБУ затримала агента російського розвідуправління, який онлайн коригував удари по Києву.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору