Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

В Ірпені з’явиться Центр інтегрованих соціальних послуг для вразливих сімей із дітьми

На місці закинутого дитячого табору в Ірпені збудують Центр Інтегрованих соціальних послуг для вразливих сімей із дітьми.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис Ірпінь Daily. 

Цей амбітний Пілотний проєкт в Ірпені розпочинає благодійний фонд Save Ukraine. Вони беруть на себе і всі фінансові витрати по проєкту. Кошти вже залучають і ще будуть залучати від донорів з різних країн світу.

На 4 га планують розмістити:

  • 20 сучасних модульних будинків для тимчасового проживання сімей із дітьми з архітектурною доступністю для людей із інвалідністю;
  • центр реабілітації для дітей з інвалідністю та денного догляду;
  • соціальний гуртожиток для підлітків з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (14-24 років);
  • центр соціально-психологічної реабілітації на 15 дітей;
  • 2 будинки для розміщення прийомних сімей, в яких виховуватимуться діти-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • 5 окремих будинків для проживання патронатних сімей.

Також тут поставлять інноваційний модульний дитсадок SpynkaMobile, який Ірпеню влітку передали польські партнери. Головною особливістю комплексу стане інклюзивний загальнодоступний парк із укриттям, сучасним дитячим майданчиком та оглядовою вежею. Під неї реконструюють стару водонапірну башту, що досі стоїть на території колишнього санаторію. 

Загалом, у цьому комплексі діти з родин ВПО та Ірпінської громади зможуть пройти якісну оцінку потреб для подальшого складання експертами плану надання необхідної допомоги: надолужити освітні прогалини, пройти медичне обстеження, отримати соціальні, юридичні та психологічні послуги, а також – вузько профільну допомогу від фахівців найвищого рівня.

Роботи з облаштування території почалися ще влітку. Засновник та керівник благодійного фонду Save Ukraine Микола Кулеба презентував проєкт громадськості Ірпеня на зустрічі з керівниками організацій-надавачів соціальних послуг Ірпінської громади, що відбулася в Ірпінській міській раді за сприяння ГО “Інститут сталого розвитку громад” у серпні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині реконструюють нежитлові приміщення для тимчасового житла для переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору