Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Російська атака на Київську ГЕС може становити воєнний злочин, – Євросоюз

У ЄС заявили, що атака росії на Київську ГЕС та її руйнування може становити воєнний злочин.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Укрінформ“.

«Серед багатьох жахливих дій, росія здійснила спробу завдання удару по Київській ГЕС, і така атака може повторити катастрофічне руйнування Каховської дамби в червні 2023 року. Такі дії не лише мають бути засуджені, але й можуть становити воєнні злочини, що призведе до затоплення густонаселених районів та спричинення людських жертв і невимовних страждань, а також завдання шкоди навколишньому середовищу», – пояснили в ЄС.

Там також додали, що цілеспрямовані атаки рф на енергетичну інфраструктуру України, спрямовані «на те, щоб занурити мільйони людей у темряву та холод з наближенням зими».

До того ж засудили російські атаки на електростанції, електропідстанції та газосховища по всій Україні, які, зокрема, несуть ризик ядерної аварії на українських АЕС.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що забруднена вода з Десни може дістатися до Київщини вже 14-16 вересня, але ситуація контрольована, адже усі служби посилили моніторинг і контроль за якістю води.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору