Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Підлітки з боєприпасом пробрались у чужий гараж

Викрадено чотири каністри та інструменти, розбито скло в службовому авто – такі наслідки несанкціонованого “хазяйнування” двох підлітків у гаражі, що на балансі КП «УЖКГ Гостомель».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Гостомельську СВА.

Виявили хлопців інспектори КП «Муніципальна варта».

Втім, крадіжка й вандалізм – це ще не найстрашніше у цій ситуації.

“Найбільше занепокоєння викликає той факт, що підлітки мали при собі боєприпас, яким гралися. Трагедії вдалося уникнути, але ситуація могла мати катастрофічні наслідки. З дітьми проведено профілактичну бесіду та повідомлено батьків”, – йдеться у повідомленні.

У Гостомельській СВА нагадують про відповідальність батьків та опікунів за дії неповнолітніх, дорослі мають знати, чим у вільний час займаються діти, а також стежити, щоб діти дотримувалися правил безпеки.

Рекомендації для батьків та опікунів:

  • проводьте бесіди з дітьми щодо мінної безпеки та небезпеки гри з невідомими предметами;
  • пояснюйте дітям, що крадіжка та пошкодження майна є неприпустимими і караються законом.
  • навчайте дітей основним правилам поведінки при виявленні підозрілих предметів, а саме –  не торкатися невідомих об’єктів та негайно повідомити дорослих або зателефонувати до ДСНС за номером 101 чи до поліції за номером 102.

Втім, ці правила варто нагадати і дорослим, адже дехто з них відверто ігнорує правила безпеки. Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Великій Димерці поліцейські затримали 43-річного місцевого жителя, який незаконно зберігав гранату та підривач.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору