Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Макарові капітально ремонтують ліцей №1

Пошкоджений під час бойових дій ліцей №1 у Макарові відновлюють  коштом Європейського інвестбанку у межах «Програми з відновлення України».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що до повномасштабного російського вторгнення у цьому закладі освіти навчалося 1 057 учнів.

“Освітній заклад зазнав значних руйнувань внаслідок активних бойових дій на початку 2022 року. За результатами технічної експертизи будівля визнана аварійною. Тут були пошкоджені опорні конструкції, фасадна частина, покрівля, також заміни потребували інженерні мережі. Навесні 2024 року розпочалися роботи з відновлення”, – йдеться у повідомленні.

Уже завершено підсилення фасадів, нині будівельники укріплюють цегляні стіни та фундамент.

Також на другому та третьому поверхах закінчено монтаж вікон, на завершальний етап вийшло  облаштування даху.

Попереду –  ремонт класів, коридорів, спортивного залу та харчоблоку.

“Додатково підрядник виконає термомодернізацію будівлі, встановить системи оповіщення, вентиляції та пожежної сигналізації. Також буде замінено всі інженерні мережі та виконано благоустрій території”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на місці закинутого дитячого табору в Ірпені збудують Центр Інтегрованих соціальних послуг для вразливих сімей із дітьми.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору