Коломия До сайту

Базова військова підготовка: в Ірпені курсанти отримали сертифікати

Сертифікати про проходження курсу Базової військової підготовки громадян України до національного спротиву в Ірпені отримали 19 випускників.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що цього разу курс підготовки до національного спротиву пройшли представники різних професій. Серед них – освітяни, медики, соціальні працівники, економісти, будівельники.

“Більшість курсантів — наші прекрасні незламні жінки”, –  йдеться у повідомленні.

Вони навчалися під керівництвом досвідчених інструкторів з Добровольчого формування ІМТГ №1, Муніципальної варти та викладачів Національного інституту оборони України.

Курс навчання склав понад 100 годин. Курсанти навчалися 15 таким військовим дисциплінам: тактична підготовка, інженерна справа, тактична медицина, вогнева підготовка, психологічна підготовка, основи лідерства, зв’язок, виживання, військова топографія тощо.

Окрім того, усі слухачі курсів  вчилися  керувати FPV-дронами.

“Наші курсанти стали частиною сильної та свідомої спільноти, що не просто чекає перемоги, а готується до спротиву, щоб уміти захистити найцінніше. Базова військова підготовка – життєво необхідна сьогодні в Україні для кожного”, – зауважив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин і розповів, що через кілька тижнів буде оголошено набір на наступний курс навчання, яке відбувається за затвердженою програмою командування Сил тероборони ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині планують створити 391 посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець