Коломия До сайту

Ворожий обстріл Київщини: поранено жінку

У ніч на 16 вересня ворог здійснив чергову масовану атаку дронами на Київщину.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає.

Тим часом внаслідок падіння уламків ворожих дронів постраждала жінка. З пораненням її госпіталізували, у медичному закладі вона отримує всю необхідну допомогу.

“Станом на 8:30 в області зафіксовано пошкодження 5 автомобілів та 5 приватних будинків. В них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи. В чотирьох районах виникли загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. Всі пожежі ліквідовано”, – йдеться у повідомленні.

Також начальник КМВА Сергій Попко звернув увагу на те, що це вже восьма атака дронами у вересні, до того ж, цієї ночі вона була масованою.

“На Київ російські ударні безпілотники прямували з різних напрямків і різними групами. Сили та засоби протиповітряної оборони уразили в повітряному просторі навколо столиці майже два десятки БПЛА ворога. За попередньою інформацією, в Києві попередньо без постраждалих та руйнувань” – зауважив начальник КМВА.

Триває фіксація наслідків нічної атаки ворога.

“В результаті протиповітряного бою збито 53 ворожі ударні БпЛА у Київській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях”, – повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина придбала для трьох військових частин 25 Toyota Hilux, які будуть використовувати для виконання бойових завдань.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець