Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Мотижинський ліцей після капремонту стане безбар’єрним

У Макарівській громаді триває капітальний ремонт Мотижинського ліцею.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Будівля ліцею була пошкоджена під час бойових дій на Київщині – у неї влучив снаряд ворога. Внаслідок влучання були зруйновані зовнішні стіни та дах, вибиті вікна та двері,  пошкоджено класні кімнати, харчоблок та актову залу.

“У червні 2024 року розпочалися будівельні роботи в межах «Програми з відновлення України». Фахівці демонтували пошкоджені елементи, підсилили стіни. Монтаж віконних та дверних блоків вже виконано на 95%”, – йдеться у повідомленні.

Загалом ліцей відновлюють усім миром – до справи долучилися доєдналися волонтерські та благодійні організації, вчителі, місцеві жителі.  Відремонтували  окремі класи, коридори, частково закупили техніку та меблі.

Нині відбудову фінансує Європейський інвестиційний банк у межах «Програми з відновлення України».

“Будівельники відновлюють пошкоджене перекриття та виконують покрівельні роботи, утеплюють фасад та цоколь. Паралельно підрядник проводить і відновлення внутрішніх приміщень. Відновлення буде виконано з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що пошкоджений під час бойових дій ліцей №1 у Макарові відновлюють  коштом Європейського інвестбанку у межах «Програми з відновлення України».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору