Коломия До сайту

Жителі Київщини організували канал збуту зброї й вибухівки

Майже 1,7 млн грн – на таку суму столичні поліцейські вилучили нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки у нелегальних “бізнесменів”.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Києва.

Правоохоронці, перекривши канал збуту нелегальної зброї та  вибухових пристроїв, з’ясували, що такий «бізнес» організували троє жителів Київщини віком від 36-ти до 41-го року.

“Один з фігурантів через своїх знайомих підшукував «клієнтів» з різних регіонів країни, які мали намір придбати зброю та боєприпаси. Надалі, покупець приїздив до Києва, де спільники продавали йому обраний «товар» під час особистих зустрічей за готівку. Задля конспірації ділки ховали нелегальний арсенал на території домоволодінь та гаражних приміщень своїх родичів і знайомих, які мешкають у Київській області, а продавали його у столиці”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели  обшуки, під час яких виявили та вилучили незаконний “арсенал”: там було понад 16 тис. патронів різного калібру, 132 гранатометні постріли, 69 гранат, 2 протитанкові міни, 4 реактивні протитанкові гранати, 2 автомати, 1 кулемет та 5 кг артилерійського пороху.

“За цінами «чорного ринку», вартість вилученого – майже 1.7 мільйони гривень”, – зауважують поліцейські.

І розповідають, що одному зі зловмисників слідчі вже повідомили про підозру. За ч. 1 ст. 263 ККУ йому інкримінують незаконне поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Також нині правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам групи. Згідно із  санкцією статті, вони можуть отримати  до семи років в’язниці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Великій Димерці поліцейські затримали 43-річного місцевого жителя, який незаконно зберігав гранату та підривач.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець