Коломия До сайту

Хто з народних депутатів під час війни придбав житло на Київщині

Журналісти видання Bihus.Info з’ясували, як після початку повномасштабного вторгнення низка депутатів заволоділи новою нерухомістю на Київщині.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Bihus.Info”.

Журналісти з’ясували, що дружина нардепа від “Євросолідарності” Артура Герасимова в липні 2022-го оформила на себе новий маєток і приблизно 30 соток землі в Плютах, що під Києвом. У декларації нардепа йдеться про те, що земля і будинок за останньою грошовою оцінкою обійшлися у нібито менш як 3 мільйони гривень. Схожа земля в Плютах коштує на ринку 12-14 тисяч доларів, а подібні за площею будинки тут можуть коштувати від 500 тисяч доларів.

Неподалік, за даними розслідувачів, землею і нерухомістю володіє родина народного депутата Ігоря Палиці. Батько і колишня дружина Палиці оформлювали землю тут дещо раніше, в 2020-2021 роках. Нині у власності і оренді Оксани Палиці тут знаходиться понад гектар, в Петра Палиці – 30 соток. Син нардепа Захар Палиця з кінця 2023-го тут володіє не лише землею, але й великим маєтком з тенісним кортом і власним пляжем. 

Орієнтовна вартість землі родини може сягати 75 мільйонів гривень – стверджують розслідувачі.

Також Bihus.Info стверджує, що у 2023 році матір народного депутата від “Євросолідарності” Сергія Алєксєєва стала власницею маєтку площею в понад 1 000 квадратних метрів та 75 соток землі в одному з найдорожчих місць Козина, якими нині, судячи з декларації, користується сам народний депутат. Цікаво, що незадовго до цього матір Алєксєєва оформила себе як ФОП. Схожі будинки тут продають за ціною від 1-1.5 мільйона доларів, але Віталії Яківні він нібито обійшовся дешевше – в 35 мільйонів гривень.

Також після початку повномасштабного вторгнення в новий будинок у котеджному містечку “Нова Ходосівка” переїхала і родина нардепа від “Слуги народу” Павла Павліша. 

Будинок був завершений влітку 2022 року. Тоді схожі будинки коштували орієнтовно по 8 мільйонів гривень, але в декларації народного депутата взагалі не вказана вартість цієї нерухомості.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що детективи ТУ БЕБ у Київській області відкрили кримінальну справу проти посадовців КОВА та приватних підрядників, яких звинувачують у ймовірному розкраданні 379 млн грн на укриттях у школах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко