Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Робоча група з відновлення відвідала Бучу

30 представників обласних центрів та громад України прибули до Бучі для участі в робочій групі з відновлення інфраструктури та житла у рамках проєкту “Посилення міської стійкості” GIZ GmbH.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Мета візиту – обмін досвідом відбудови та ознайомлення з інноваційними підходами, які вже впроваджуються у місті.

Тетяна Ліпінська, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Бучанської міської ради, детально розповіла про досвід громади у формуванні проєктів відновлення у системі DREAM та залученні міжнародної допомоги.

Сергій Мостіпака, керівник КП “Бучасервіс”, презентував концепцію розвитку системи водопостачання громади, що є критично важливою складовою відновлення життєдіяльності міста.

Учасники робочої групи мали змогу на власні очі побачити результати відновлювальних робіт. Серед відвіданих об’єктів: сучасна станція знезалізнення води, відбудована вулиця Вокзальна та низка житлових будинків, відновлених за підтримки Фонду ліквідації збройної агресії.

«За короткий час місту вдалося не просто відновити пошкоджену інфраструктуру, а й створити нові стандарти життєзабезпечення. Ми бачимо системний підхід до відновлення та залучення міжнародної експертизи. Це цінне надбання для всієї України», – резюмували учасники робочої групи.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині реконструюють нежитлові приміщення для тимчасового житла для переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору