Коломия До сайту

18 громад Київщини ігнорують вимогу КОДА щодо проведення ідентифікації власників земельних ділянок

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко звернувся  до прокуратури та БЕБ щодо непроведення громадами Київщини ідентифікації власників землі та надання відповідних звітів до податкової.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Питання інвентаризації сільськогосподарських земель обговорили під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» у Київській ОДА за участі представників правоохоронних органів та ГУ ДПС у Київській області.   

«Неодноразово говорив, що лад наведемо. Податки за використання земель доведеться сплачувати. Більшість громад вже ідентифікували  50-70% власників земель.  Але деякі, вирішили ігнорувати. Часу для того, щоб подати необхідну звітність було достатньо. Бігати і вмовляти – не збираюся. Тепер тим громадам, які не надають інформацію, доведеться органам прокуратури пояснювати чому не виконують свої безпосередні обовʼязки і чому держава втрачає десятки мільйонів гривень», – додав Руслан Кравченко. 

Він зауважив, що це кошти, які можна було б направити на відбудову, підтримку військових, реабілітацію ветеранів. 

Руслан Кравченко також підкреслив, що з початку року завдяки спільній роботі КОВА з податківцями власники земельних ділянок Київщини за використання земельних угідь додатково вже сплатили 93,6 млн грн податків із задекларованих на сьогодні понад  140 млн грн. 

Також вимагаю від громад, які цього не зробили, прискорити проведення  нормативної грошової оцінки земель. Наголосив і на необхідності наведення ладу в питанні використання сільськогосподарських угідь не за призначенням», – резюмував він.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київський області розпочалися змагання серед учнів «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко