Коломия До сайту

Ще дві аераційні установки запрацювали на водах Десни

На річці Десна нижче гирла річки Любич, поблизу села Літки Броварського району Київської області встановили ще дві аераційні установки, аби насичувати воду киснем.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис Державної екологічної інспекції України. 

Моніторинг екологічного стану води триває цілодобово.

Установки працюють по всій ширині річки завдяки потужному дизельному компресору. По дну річки Десна прокладено повітряну магістраль із пластику довжиною 100 м, яка перекриває основне русло річки для аерації.

«Компресор штучно насичує воду киснем, що прискорює процес окислення органічних речовин та сприяє природному очищенню річки. Аераційні роботи проводяться майже безперервно», – йдеться у дописі.

У Держекоінспекції також розповіли, що нині аераційні установки в Київській області працюють у трьох локаціях: у селах Літки та Пухівка Броварського району, а також у селі Пірново Вишгородського району.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 18 вересня Норвезьке агентство з радіаційної та ядерної безпеки заявило про підвищений рівень радіоактивного цезію (Cs-137) поблизу арктичного кордону з росією, ймовірно, пов’язаний з лісовою пожежею поблизу Чорнобиля в Україні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко