Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

З початком опалювального сезону в Ірпені запрацюють чотири когенераційні установки

Чотири когенераційні установки в Ірпені мають запрацювати з початком опалювального сезону. На сьогодні готова до використання одна з них – у КП “Теплоенергопостач” потужністю 1 мегават. 

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на телеграм-канал“Ірпінь Daily”.

«Ці когенераційні установки потужністю не менше 2 мегавати виділили Ірпеню з області. Встановити їх маємо до листопада», – на липневій сесії ІМР Олександр Костюк, голова КП “Теплоенергопостач”.

Розмістити їх мають в районі 9-ої лінії, неподалік перехрестя Северинівської та Стельмаха і по вулиці Миру на БКЗ.

Наявна ж у “Теплоенергопостач” установка вже готова до використання. Ще влітку її обслужили й під’єднали до газу. А з початком сезону від неї мають заживити: ліцеї “Лінгвіст” (колишня 12 школа) та “Мрія” (екс-17-та школа), ІЛІТ, садочок на Ярославській, міськраду і, за можливості, поліклініку по Садовій, 38. 

«Частково установки працюватимуть на віддачу тепла, частково – віддаватимуть в мережу електроенергію на ДТЕК», – додав мер Олександр Маркушин.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на річці Десна нижче гирла річки Любич, поблизу села Літки Броварського району Київської області встановили ще дві аераційні установки, аби насичувати воду киснем.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

 

Нагору