Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ірпінська та Бучанська громади розраховують на французькі інвестиції

Учора, 19 вересня, у Бучі та Ірпені побувала з візитом делегація представників провідних французьких підприємств.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на міського голову Бучі Анатолія Федорука та з посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що візит є результатом тісної співпраці з Торговим відділом Посольства Франції в Україні та Business France. Делегацію французьких підприємців  очолював торговий радник і директор Business France Україна Ромен Дестйо,

“Пан Дестйо, відомий своєю активною позицією щодо підтримки України, під час зустрічі підкреслив незмінну солідарність Франції з нашим народом. Ознайомив делегацію з інвестиційними можливостями Bucha Techno Garden. Французький бізнес продемонстрував інтерес до розвитку партнерських відносин та реалізації спільних проєктів”, – йдеться у повідомленні.

У Бучі гості з Франції дізналися детальніше про окупацію міста та злочини армії рф, вшанували пам’ять загиблих бучанців на території храму Святого Апостола Андрія Первозванного та на кладовищі.

“Наша спільна мета — залучення інвестицій для відбудови та модернізації України”, – підкреслив міський голова.

А Олександр Маркушин нагадав, що влітку уряди України та Франції підписали грантову угоду на 200 мільйонів євро для відновлення та підтримки критичної інфраструктури.

“Передусім — це енергетика, а також охорона здоров’я, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, будівництво житла та цифрові технології. Для реалізації грантової допомоги у французькому державному агентстві Business France обрали вісім провідних компаній, які розробили власні високотехнологічні рішення у сферах енергетики, будівництва та агропереробки”, – зауважив Олександр Маркушин.

Він звернув увагу на те, що Ірпінь є одним із потенційних інвестиційних майданчиків, тож
французька делегація відвідала Ірпінь, і на власні очі пересвідчилися в масштабності завданих російськими окупантами руйнувань, та в тому, що  місто швидко відроджується. Також іноземні підприємці ознайомилися з пріоритетними напрямками відновлення Ірпінської громади.

“Обговорили співпрацю та подання заявок на участь у грантовій програмі. У взаємодії з КОВА працюватимемо над залученням інвестицій для відбудови Ірпеня”, – розповів очільник громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 30 представників обласних центрів та громад України прибули до Бучі для участі в робочій групі з відновлення інфраструктури та житла у рамках проєкту “Посилення міської стійкості” GIZ GmbH.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору