Коломия До сайту

Капремонт водоочисної станції розпочався у Бородянці

У Бородянці стартувала реалізація проєкту з комплексного відновлення та модернізації водоочисної станції.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на  повідомлення в.о. Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

Зазначається, що фінансує роботи  Північна екологічна фінансова корпорація «НЕФКО». Замовником є Бородянська селищна рада, а виконавцем –  ТОВ «Ватценроде».

Нині за адресою вул. Вокзальна, 1а оновлюють фасад та покрівлю виробничого корпусу,  капітально ремонтують два резервуари для чистої води.

На наступному етапі мають модернізувати обладнання для знезалізнення води, замінити застарілі трубопроводи та запірну арматуру. Окрім того, планується облаштування  автоматизованої системи управління виробництвом та встановлення сучасної установки, яка знезаражуватиме воду.

«З метою економії енергоресурсів на виробничому корпусі буде встановлена сонячна електростанція потужністю 50 кВт з акумуляторною батареєю на 100 кВт. Це дозволить забезпечити автономну роботу водоочисної станції протягом 2 годин у разі відсутності централізованого електропостачання», – зауважила Ірина Захарченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінська та Бучанська громади розраховують на французькі інвестиції.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець