Коломия До сайту

У столиці та на околицях погіршився стан повітря

Сьогодні, 20 вересня, станом на 7:00 у Києві зафіксовано підвищення концентрації зважених часток, тобто пилу.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на КМДА.

У Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА зауважують, що причиною тимчасового погіршення стану повітря є, імовірно, пожежі в екосистемі Київщини.

“За інформацією оперативного чергового ГУ ДСНС Київської області, пожежі в екосистемі були зафіксовані у Вишгородському районі”, – йдеться у повідомленні.

Також, як інформує Уряд online, ще одна причина – сезонні перепади температур.

“За даними ДП “Ліси України”, на Київщині триває локалізація та ліквідація пожеж у Дубечанському, Новосілківському та Феневицькому лісництвах. У більшості випадків причиною лісових пожеж є недбале поводження з вогнем. Крім того, щороку восени ми спостерігаємо підвищення рівня забруднення атмосферного повітря через перепади температур. Тепле повітря і вологість призводять до туману, шкідливі речовини з різних джерел викидів майже не розсіюються”, – зауважує Уряд online.

Жителі Вишгорода розповіли Інформатору БІГ, що для того, аби зрозуміти, що стан повітря погіршився, не потрібна жодна апаратура: дихати нічим, зокрема, у квартирах із відкритими вікнами неможливо знаходитися, доводиться їх зачиняти. У декого від запаху гарі розболілась голова.

Також інтернет-ресурси повідомляють, що, за даними IQair, Київ – на першому місці світового антирейтингу щодо забрудненості повітря — перевищення часток сягнуло 17,5 разів.

Як мінімізувати вплив погіршення стану повітря на організм – радять у КМДА:

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 18 вересня Норвезьке агентство з радіаційної та ядерної безпеки заявило про підвищений рівень радіоактивного цезію (Cs-137) поблизу арктичного кордону з росією, ймовірно, пов’язаний з лісовою пожежею поблизу Чорнобиля в Україні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець