Коломия До сайту

До 11 років в’язниці засуджено військового рф, який керував обстрілами Київщини

Отримав тюремний термін поплічник Кадирова, який керував обстрілами Києва, Ірпеня, Бучі та знущався над пацієнтами Бородянського інтернату.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на поліцію Київської області.

Зазначається, що на підставі зібраних співробітниками Нацполіції та СБУ доказів, суд визнав винним ексзаступника начальника управління росгвардії по Чеченській республіці Даніїла Мартинова.

“Воєнний злочинець особисто керував окупаційними загонами кадирівців на Київщині, причетних до насильства над цивільним населенням. За матеріалами кримінального провадження, військові рф вчиняли фізичне насильство над пацієнтами та персоналом психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням у Бородянці Київської області”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські розповідають, що  окупанти замінували підходи до будівлі. А також використовували людей як живий щит під час обстрілів із “Градів” столиці України, Ірпеня, Бучі та інших населених пунктів Київщини.

Поплічника Кадирова засуджено до 11 років в’язниці”, – зауважують у Національній поліції.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на території Київщини після деокупації працівники поліції виявили 1590 тіл загиблих, з яких 208 належать військовим і правоохоронцям.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець