Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Енергетика і обмін досвідом: у Ірпінської громади з’явився новий партнер

Ірпінська міська рада та Буштинська селищна рада Закарпаття  уклали Меморандум про партнерство та співробітництво.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

Від Ірпінської міськради документ підписав Олександр Маркушин, від Буштинської селищної ради – її голова Руслан Янчій.

“Наша співпраця з Буштином буде спрямована на оздоровчі проєкти для молоді, табори у горах Закарпаття. Геотермальні та мінеральні джерела, вікові ліси та чисте гірське повітря стануть чудовим місцем для відпочинку і реабілітації дітей з Ірпінської громади. Буштинська громада також будує найпотужнішу сонячну електростанцію на Заході України, яка займатиме понад 250 гектарів. Тож співпрацюватимемо й обмінюватимемося досвідом у сфері енергонезалежності та альтернативної енергетики”, – йдеться у повідомленні.

Щодо Ірпінської громади – вона поділиться із Закарпатськими колегами досвідом залучення інвестицій та співпраці з міжнародними партнерами, а також проєктами модернізації комунальних підприємств.

“Впевнений, що це партнерство відкриє нові перспективи для наших дітей та сприятиме розвитку двох мальовничих українських громад”, – зауважив міський голова Ірпеня.

ЦЕ ЦІКАВО. Буштино розташованн біля підніжжя Карпатських гір, і відоме своїми унікальними природними комплексами та мальовничими пейзажами.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінська та Бучанська громади розраховують на французькі інвестиції.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору