Коломия До сайту

Увага! На Бучанщині імунізуватимуть диких тварин

З 23 по 25 вересня на території Бучанського району здійснюватимуть пероральну імунізація диких м’ясоїдних тварин (в основному лисиць) проти сказу.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську районну державну (військову) адміністрацію.

Зазначається, що під час осінньої кампанії відповідно до  плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на 2024 рік, заплановано  розповсюдити 22 тис. 500 доз приманок з вакциною.  Ці приманки розкладуть на площі 900 км2 на узліссях, лісах, узбіччях доріг, річок, сільсьгоспугідь.  Для усіх видів тварин та людей вони є безпечними.

“Приманки мають вигляд брикетів розміром із сірникову коробку, в середині яких розміщена капсула з вакциною проти сказу. Брикети мають різкий запах м’ясокісткового борошна, що приваблює диких м’ясоїдних тварин”, – йдеться у повідомленні.

Якщо побачите такі брикети – не руйнуйте, не беріть руками і не переносьте в інше місце – це потрібно, щоб їх змогли їх знайти тварини, для яких вони призначені.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що повітря у Києві та передмісті стало чистішим.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець