Коломия До сайту

Родина на Київщині створила конопляну ферму

Правоохоронці затримала родину яке організувало наркобізнес на території Київщини ще двох областей областей.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 6 особам – родині та їх спільникам за фактом організації вирощування коноплі та подальшого збуту канабісу в Україні та за кордоном (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено дві діючі “наркоферми” та одну – яку планували відкрити зловмисники. Потужність виробництва становила близько 1 кг канабісу за добу. Готовий “товар” продавали великими партіями перевіреним клієнтам.

За даними слідства, організувала цей “бізнес” сім’я – батько, мати та їх син, залучивши трьох спільників. Працювали у Київській, Чернівецькій та Черкаській областях.

Під час санкціонованих обшуків виявили та вилучили 25 кілограмів канабісу, більш ніж 1000 рослин конопель, добрива, обладнання, знаряддя та засоби для вирощування, висушування коноплі. Окрім того, правоохоронці вилучили чотири брикети з порошкоподібною речовиною –  кокаїн, загальною масою близько 4 кілограмів.

За попередніми підрахунками вартість вилученого “товару” складає близько 40 мільйонів гривень.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою  та домашніх арештів. На вилучені автомобілі підозрюваних та обладнання для виготовлення наркотичних речовин накладено арешт.

Викриття злочинної діяльності здійснювалось прокурорами спільно з правоохоронцями Шевченківського УП ГУНП в м. Києві, з залученням сектору кримінального аналізу та за силової підтримки столичних бійців полку поліції особливого призначення та оперативних співробітників главку Чернівецької області.

Санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що начальник Київської ОВА Руслан Кравченко обговорив безпекові питання, енергетику та розвиток економіки з новопризначеним Послом Італії в Україні Карло Формозою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко