Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ірпінь підписав Договір про співробітництво з Буштинською громадою

Представники Ірпінської громади підписали Договір про партнерство та співробітництво з головою Буштинської селищної ради, що на Закарпатті, Русланом Янчієм.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис мера Ірпеня Олександра Маркушина.  

«Буштино — чарівне місце біля підніжжя гір, яке славиться своїми унікальними природними комплексами і мальовничими пейзажами. Наша співпраця з Буштином буде спрямована на оздоровчі проєкти для молоді, табори у горах Закарпаття. Геотермальні та мінеральні джерела, вікові ліси та чисте гірське повітря стануть чудовим місцем для відпочинку і реабілітації дітей з Ірпінської громади», – сказав Олександр Маркушин.

Буштинська громада будує найпотужнішу сонячну електростанцію на Заході України, яка займатиме понад 250 гектарів. Тож Ірпінська громада співпрацюватиме й обмінюватиметься досвідом у сфері енергонезалежності та альтернативної енергетики. Ірпінці, зі свого боку, поділяться досвідом залучення інвестицій та співпраці з міжнародними партнерами, проєктами модернізації комунальних підприємств. 

«Вдячний Руслану Янчію та всій громаді Буштино за теплу зустріч. Впевнений, що це партнерство відкриє нові перспективи для наших дітей та сприятиме розвитку двох мальовничих українських громад», – резюмував очільник міста.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина передала бійцям 72 бригади ім. Чорних Запорожців квадрокоптери, РЕБи, FPV-дрони, зарядні станції.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору