Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Підприємиця з Ірпеня підозрюється в ухиленні від сплати податків на 15 мільйонів

Детективи Головного підрозділу детективів БЕБ викрили жительку міста Ірпінь в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу ТУ БЕБ.

Встановлено, що жінка зареєструвала суб’єкт господарської діяльності – товариство з обмеженою відповідальністю. Основним видом діяльності компанії є оптова торгiвля товарами господарського призначення. 

У першій половині 2023 року компанія ввезла на митну територію України товар на загальну суму понад 132 млн грн.

Імпорт одягу, взуття, пряжи та фурнітури, скатертин, покривал тощо здійснювався від низки компаній- нерезидентів з Туреччини.

Надалі товар зберігали у складських приміщеннях у м. Київ та м. Львів. А згодом продали фізичним та юридичним особам за готівку на суму майже 74 млн грн без документального оформлення та відображення у фінансових та бухгалтерських документах.

Це дало змогу компанії занизити податкові зобов’язання з податку на додану вартість та в результаті призвело до ухилення від сплати майже 15 млн грн податків.

Під час огляду складських приміщень детективи встановили, що залишки товарів на складах були відсутні. Судово-економічна експертиза підтвердила збитки заподіяні товариством.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що сімʼя на Київщині створила конопляну ферму.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору