Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У КОВА розповіли про антикорупційну систему Київщини

Начальник КОВА Руслан Кравченко розповів про унікальну антикорупційну систему на Київщині, що включає співпрацю з правоохоронцями, залучення громадськості та міжнародних партнерів для контролю витрат і закупівель.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на УНН.

Співпраця з правоохоронцями та залучення громадськості – важливі аспекти багаторівневої системи боротьби з корупцією, яку запроваджено на Київщині. 

«Без перебільшень можу сказати, що мені вдалося запровадити на Київщині унікальну багаторівневу антикорупційну систему. Зважаючи на досвід роботи в органах прокуратури, чітко розумію, хто й де намагатиметься схитрити.

Коли очолив Київську обласну адміністрацію, всіх попередив – “договірняків” не буде, наживатися на коштах платників податків, особливо в умовах війни, не дам, заплющувати очі на дерибани не збираюся», – наголосив Кравченко.

Він також зробив акцент на тому, що саме керівники районів, громад відіграють найважливішу роль у запобіганні корупції на місцях, адже на них уважно дивляться їхні безпосередні підлеглі, чи толерують вони корупцію.

«В умовах війни запити на справедливість і прозорість усіх процесів надвисокі. Як у громадськості, так і в міжнародних партнерів, іноземних інвесторів. Не буде довіри – не буде можливості відбудовувати Київщину, економічно розвивати її і, врешті-решт, повертати людей до країни.

Час показав, що ефективні управлінські рішення – дієвий запобіжник», – додав він.

За словами Кравченка, під особливою увагою питання наповнення бюджету, сплата податків та зборів у громадах Київщини.

«Зараз активно працюємо над визначенням усіх власників або користувачів землі, наведенням ладу у правовстановлюючих документах на земельні ділянки, розпорядниками яких є держава. Разом із податківцями посилили контроль за фактами неоформлення найманих працівників та заробітної плати “в конвертах”; виявляємо об’єкти нерухомого майна, власники яких не сплачують податок на нього», – сказав очільник КОВА.

Він також навів приклади двох конкретних кейсів в одному з яких вдалося не просто викрити корупцію, а вберегти військових від постачання неякісних дронів.

«Не так давно звернувся до прокуратури провести всебічну перевірку інформації Держаудитслужби щодо завдання збитків на 14 млн грн під час будівництва доріг та соціальних закладів в області, які проводилися протягом 2019-2021 років. За моєю ініціативою Київська ОВА розірвала договір за тендером на закупівлю 1000 FPV-дронів.

Постачальник порушив умови. Не така кількість дронів, не та якість. Чому я маю наражати на небезпеку військових, завдяки яким живемо я і мільйони українців?», – резюмував Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як отримати безкоштовно сонячні батареї.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору